1 April, Arise, the grave no longer has a hold on you – Door de ogen van Frans

Wat hebben we hard gewerkt! Vanaf het begin van dit jaar stond elke repetitie in teken van het concert dat we aankomende zaterdag geven.

Nieuwe liederen, nieuwe (originele) arrangementen, nieuwe solo’s. En dat moest allemaal nog bij elkaar gaan komen in die korte tijd. Verschillende teams en commissies spendeerden hun tijd met het invullen van de liederenlijst, de volgorde ervan en het verhaal dat we willen vertellen.

Mensen van buitenaf hebben ons geholpen met bestaande en nieuwe arrangementen. Tot op de laatste maandag heeft ook de band zich ingezet om de arrangementen te omlijsten met toffe instrumentale invulling.

We wilden als DeeVee de uitdaging aangaan om weer wat mooiers neer te zetten dan dat we normaal al doen bij onze boekingen. Zo vaak geven we namelijk niet een concert dat je van begin tot eind zelf in mag vullen.

In deze periode stond er ook nog een weekend gepland. Wat een kans om ook buiten de 2 uren die we elkaar op maandag zien ook nog eens een weekend met elkaar op te trekken.

Gesprekken die op een maandag begonnen zijn konden nu mooi ontwikkelen tot diepe ‘hart tot hart’ gesprekken over de mooie maar ook de moeilijke dingen van het leven.

De vriendschap en band die er is in DeeVee is de motor van het geheel.

We zouden in de afgelopen maanden veel werk kunnen verzetten zonder elkaar te horen en te zien.

Toch hebben we keihard gewerkt en elkaar juist gezien en gehoord waardoor de eenheid in ons spelen en zingen te horen is.

Tegelijkertijd is wat we doen heel kwetsbaar en gewaagd, dit is dan ook iets wat je aankomende zaterdag terug zal horen in de liederen die we doen.

We verleggen duidelijk onze grens in de partijen die gezongen worden. De spanning van focus rondom sommige oeh’tjes en aah’tjes zal soms worden afgelost door een glimlach van opluchting 🙂

Eigenlijk kunnen we wel een mooie parallel leggen met het verhaal van Jezus.

Hij investeerde in mensen en ontwikkelde zich tot de prachtige persoon die Hij was en is.

Toen kwam het moment dat Hij alles los moest laten, zelfs zijn leven.

De vrucht ervan was onbetaalbaar, de dood kreeg Hem niet klein. Hij bracht leven voor iedereen.

Zo mogen wij ook opstaan in dat leven.

Dead no longer has a hold on us.

Leave your thought