Jeugddienst Giessen-Oudekerk – Door de ogen van Richard

Dit keer heeft Richard een stukje geschreven over het optreden in Giessen-Oudekerk. Richard heeft tot deze zomer meegezongen met DeeVee en kwam deze keer kijken. Hier zijn kijk op de dienst:

Afgelopen zondag 18 december 2016 zong DeeVee in een jeugddienst in Giessen. Een bijzondere dienst over ‘stilte’. Ik neem aan dat iedereen weleens opzoek is naar stilte in zijn/haar leven. Maar wat doe je als je leven vol is geboekt met gezin, werk of studie? Is er nog ruimte voor God in jouw leven?

Tijdens de dienst werd ik persoonlijk even stil gezet. Neem ik de tijd om met God te praten? Hoe kijk ik eigenlijk tegen stilte aan? Ik stond op een lijn met de voorganger (Wim Grandia); net als hem ben ik van nature een actief persoon, dus stilstaan is voor mij vaak geen optie. Toch voelde ik door de preek meer dan ooit de honger naar stilte, naar rust. Het woord ‘stilte’ kan, denk ik, ook verschillende invullingen hebben. Bij drukke gezinnen kan het voor de ouders heerlijk stil zijn wanneer de kinderen op bed liggen. Of wanneer je na een intensieve bespreking eindelijk even naar buiten kan lopen en kan genieten van de stilte. Een heerlijke stilte. Maar wat betekent stilte in spirituele zin?

In de Bijbel worden wij meerdere keren opgeroepen om geduldig te wachten (Psalm 5:4 en Psalm 27:4). Door stil te worden voor God en Hem in de stilte te zoeken leren wij hoe wij geduldig op Hem kunnen wachten. Door bewust iedere dag uit je dagelijkse leven te stappen en tijd te nemen voor God mogen wij Zijn stem verstaan en ontdekken wie Hij voor ons is. Met name in het alledaagse leven kan het lastig zijn om Gods stem te verstaan, omdat satan de waarheid zo verdraait dat wij in zijn leugens gaan geloven. Maar in de stilte kunnen wij duidelijk Gods stem onderscheiden van die van satan, want God spreekt wanneer je Hem zoekt (Mattheus 7:7-12).

“Stil mijn ziel wees stil,
en wees niet bang
voor de onzekerheid van morgen.
God omgeeft je steeds
Hij is er bij,
in je beproevingen en zorgen.”.

Opwekking 717

Leave your thought