Optreden in Meerkerk – door de ogen van Trianca

Op 9 oktober 2016 mochten we als koor zingen in een evangelisatiedienst in Meerkerk. Deze dienst vond ‘s avonds om 18:30 plaats. Maar dat betekent niet dat we pas om 18:00 gezellig met zijn allen rustig aan komen.

Nee, als wij meewerken aan een dienst heeft dat meer voeten in de aarde. Onze band moet al vroeg opbouwen om alles gereed te hebben voordat de dienst begint. Ook het koor gaat lekker opwarmen en inzingen, met allerlei leuke en toch ook soms wel een beetje gekke oefeningen, zoals de burble of little face en big face. Ook wordt er heftig met armen en benen geschud om goed los te komen. Alles om lekker te kunnen zingen als het moment daar is.

Na het inzingen volgt het soundchecken. Eerst de band en daarna het koor, helemaal geregeld door ons geluidsteam: Evert en Diewer. Dit ging zondag allemaal lekker soepel en zo hebben we, van te voren, kunnen horen hoe het ongeveer zou gaan klinken in de dienst.

Nadat dit allemaal achter de rug was, werd er enorm goed voor ons gezorgd. Er was een heuse maaltijd bereid met soep, verschillende heerlijke broodjes, fruit (voor de gezonde trek) en genoeg koffie, thee en andere dranken. Natuurlijk begonnen we met gebed en toen konden we heerlijk eten. Wat zijn we goed verwend!

Daarna gingen we met elkaar lezen en bidden. Nu deden we het een keer wat anders. Iedereen mocht God bedanken in een zin, gewoon, wat hem of haar te binnen schoot. Een soort van pop-up gebed. Heel mooi, want als je op zo’n manier, op God gericht en vragend om Zijn Geest ieder toch ook persoonlijk een dienst in gaat dan kan het natuurlijk niet mis gaan.

En dat bleek!

Wat hebben we God groot gemaakt met elkaar! Als gemeente, als koor, als band, als kerkenraad, als dominee, als individu. Het was geweldig om zo’n eenheid te voelen.

Hopelijk komen we terug in Meerkerk en zien we u of jou als lezer nog vaker langskomen, op de site, tijdens een optreden of wie weet op de repetitie!

Leave your thought